Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ'



Με δύο διακρίσεις από τον Ιωάννη Πουλόπουλο που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 12 (στην οποία αγωνίσθηκαν 85 παιδιά) και από την Μυρτώ Μπούζα που κατέλαβε την τρίτη θέση στα κορίτσια στην κατηγορία κάτω των 8 (4η στην κατάταξη στην κατηγορία αυτή όπου αγωνίσθηκαν 21 παιδάκια εκ των οποίων τα 9 κορίτσια) και με πολύ μέτρια κατά τα λοιπά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους του Πανιωνίου (πλήν του Βύρωνα Αρναούτογλου που είχε ικανοποιητική παρουσία αφού συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς) ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29.8.2009 το σκακιστικό τουρνουά.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ..............................................................ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΥΖΑ


Σημειωτέον ότι η Μυρτώ παρόλες τις ελλείψεις της σε σχέση με τους αντιπάλους της αλλά με ισχυρά της όπλα την μεθοδικότητα και την αγωνιστικότητα που την διακρίνουν, από τον Απρίλιο 2009 που ξεκίνησε ουσιαστικά το αγωνιστικό σκάκι, συμμετείχε σε 4 τουρνουά (ΑΙΓΑΛΕΩ, ΣΧΟΛΙΚΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΙΚΑΡΙΑ και ΝΙΚΑΙΑ) και διακρίθηκε σε όλα!

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά θα δείτε στην ανάρτηση με ημερομηνία 30.8.2009


Φανερό είναι όμως ότι οι ατομικές προσπάθειες δεν επαρκούν πλέον όχι για διακρίσεις αλλά ούτε καν για αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε παρόμοια τουρνουά, αφού τα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν καλά εκπαιδευμένους αντιπάλους προερχόμενοι από συλλόγους που τους προσφέρουν πολλαπλή υποστήριξη, διαρκή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Τα παιδιά μας για την εξέλιξή τους και για τη συνέχιση της παρουσίας τους στον χώρο με αξιώσεις, χρειάζονται την ενεργή υποστήριξη του σκακιστικού τμήματος με την οργάνωση των μαθημάτων (αρχικά και κυρίως) για την νέα χρονιά σε διαφορετικά τμήματα και επίπεδα.
Τα προβλήματα που ενδεχομένως υφίστανται για την διοργάνωσή των μαθημάτων θα πρέπει να τεθούν έγκαιρα και ξεκάθαρα, ώστε και με την βοήθεια των ενδιαφερομένων γονέων να γίνει προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.