Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2010





Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι κανονισμοί για τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα που θα γίνουν στην Χαλκιδική από 23 έως 25 Απριλίου 2010.

Δεν διευκρινίζεται όμως εάν τις πορτοκαλί στολές των παιδιών θα πρέπει να τις προμηθευτούν οι γονείς  ή εάν θα τις χορηγήσει η διοργανώτρια αρχή.

Θαυμάστε τους:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2010
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2010 (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, 23 - 25.04.2010)

Ο Επικεφαλής Διαιτητής των Πανελληνίων Σχολικών κ. Α. Κυθαρίδης εξέδωσε τις παρακάτω Οδηγίες και Κανονισμούς που θα ισχύσουν για τους αναφερόμενους αγώνες:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Επιβεβαίωση συμμετοχών για το Ομαδικό θα γίνει:

α) Στο χώρο του Ξενοδοχείου την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 από τις 17:00 ως τις 23:00

β) Στο χώρο αγώνων την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 από τις 08:30 ως τις 09:30 το αργότερο.

Οι ομάδες πρέπει με την επιβεβαίωση της συμμετοχής να υποβάλλουν την προβλεπόμενη από την προκήρυξη βεβαίωση του σχολειού που ανήκουν. Ταυτόχρονα θα δηλώσουν σε ειδικό έντυπο της διοργάνωσης τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη από 4 βασικά και 2 αναπληρωματικά μέλη), με μοναδικό περιορισμό τη συμμετοχή μαθήτριας στην 4η σκακιέρα. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα

Επιβεβαίωση συμμετοχών για το Ατομικό θα γίνει:

α) με φυσική παρουσία των παιδιών στο χώρο του Ξενοδοχείου την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 από τις 17:00 ως τις 23:00

β) τηλεφωνικά σε έναν από τους : Γιάννη Μήτρου (τηλ. 6946726536), Μιχάλη Πρεβενιό (τηλ. 6936858968) και Βύρωνα Τσορμπατζόγλου τηλ. 6974375072.

γ) με φυσική παρουσία των παιδιών στο χώρο αγώνων το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 από τις 08:00 ως τις 09:00 το αργότερο.

Όσοι δεν δηλωθούν μέχρι την ορισθείσα προθεσμία ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 1oυ γύρου, αλλά θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε επόμενο γύρο.



ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

1. Θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος αναμονής των γονέων των νηπίων.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσέγγιση των γονέων στις σκακιέρες των μαθητών.

2. Στον χώρο αγώνων επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή μόνο του προσωπικού της διοργάνωσης, των παικτών που έχουν παρτίδα σε εξέλιξη, στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΟ, στα μέλη της Εθνικής ομάδας, στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές και σε εκπροσώπους Αρχών και ΜΜΕ.

3. Απαγορεύεται η εμφάνιση και η χρήση των κινητών και το κάπνισμα σε όλους του χώρους των αγώνων.

4. Απαγορεύονται οι συζητήσεις των παικτών με οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο σε όλους τους χώρους των αγώνων.  (!!!)



Α. ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Α1. Αν ένας παίκτης δεν εμφανισθεί σε μία παρτίδα χωρίς να ενημερώσει τον διαιτητή, πριν την κλήρωση του γύρου, ότι θα απουσιάσει , αποβάλλεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος (???!!!)

Α2. Δεν δίνονται εξαιρέσεις, εκτός τεκμηριωμένων περιπτώσεων υγείας.



B. ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Β1. ΑΡΧΗΓΟΙ: κάθε ομάδα ορίζει έναν αρχηγό ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας από τους δηλωθέντες στη βασική της σύνθεση παίκτες.  (!!!)

Β2. Επιτρέπεται μια αλλαγή του αρχηγού εφόσον συμφωνήσει ο διαιτητής ότι υπάρχει σοβαρός λόγος αντικατάστασής του(!!!)

Β3. Οποιαδήποτε συνομιλία του αρχηγού με παίκτη για πρόταση ή αποδοχή ισοπαλίας γίνεται ΜΟΝΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ. (!!!)

Β4. Αμέσως μετά την κλήρωση του γύρου οι αρχηγοί των ομάδων υποβάλλουν στον διαιτητή την σύνθεση της ομάδας τους. Για να έχει δικαίωμα μια ομάδα να αγωνισθεί σε ένα γύρο θα πρέπει να έχει παραδώσει την σύνθεση της. Μέχρι να παραδώσει την σύνθεση δουλεύουν τα χρονόμετρα των παικτών της χωρίς αυτοί να έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν.  (???!!!)

Β5. Για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός βαθμός από το συνολικό αποτέλεσμα της ομάδας.

Β6. Μια ομάδα για να έχει δικαίωμα να αγωνισθεί σε έναν γύρο πρέπει να παρατάξει τουλάχιστο τρεις παίκτες, διαφορετικά μηδενίζεται και παίρνει μηδέν βαθμούς και μηδέν πόντους.

Β7. Η νικήτρια ομάδα χωρίς αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόνους.

Β8. Η ομάδα που έχει bye παίρνει δύο βαθμούς και 2,5 πόντους.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: