Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ:




Φταίς
όμως
και
μόνο
εσύ
...




Δυστυχώς, η εθελοδουλία του μισού πληθυσμού των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν έδωσε μόνο την άνεση στους ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες, να ψηφίσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα, αλλά και το θράσος να τα «δικαιολογούν» με επιχειρήματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων ημών που τους υπομένουμε. 
Το τελευταίο τέτοιο επιχείρημα, που έπεσε στην αντίληψή μας, είναι η «μη βιωσιμότητα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, άρα και η ανάγκη πώλησής του!

Η προσβολή της νοημοσύνης μας έγκειται, κυρίως, στο γεγονός ότι αποδίδουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό (κι άλλους παρόμοιους) σε οτιδήποτε έχει δημόσιο χαρακτήρα, δημόσια ιδιοκτησία και θέλουν να το ξεπουλήσουν. 
Αντί να βγουν και να πουν «ξεπουλάμε όσο-όσο γιατί αυτή είναι η ιδεολογία μας» (νεοφιλελεύθεροι του κερατά), «ξεπουλάμε γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε, να αναπτύξουμε το ιδιωτικό κεφάλαιο και τα κέρδη του, αφού αυτό υπηρετούμε», λένε, σαν κοινοί ψεύτες και απατεώνες, ότι είναι προβληματική η μια επιχείρηση, ελλειμματική η άλλη, ζημιογόνος η παράλλη, ασχέτως αν απ’ τα στοιχεία, που πολλές φορές οι ίδιοι παρουσιάζουν, προκύπτουν άλλα συμπεράσματα, άλλοι χαρακτηρισμοί.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που το χαρακτηρίζουν «μη βιώσιμο» όπως περίπου χαρακτήριζαν, λίγο καιρό πριν, την Αγροτική Τράπεζα για να «χαρίσουν» στον Σάλα «το υγιές» κομμάτι της! 
Τι είναι όμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Είναι η τελευταία κρατική Τράπεζα. Η τράπεζα που, σε καιρό «κρίσης», επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ, εξαγόρασε την AΣΠΙΣ Μπανκ (προφανώς φορτώθηκε τα χρέη της) και τώρα, όπως κάθε δημόσια επιχείρηση, βγαίνει στο σφυρί. Όλες τις ιδιωτικές τράπεζες, ακόμα κι αυτή του Λαυρεντιάδη, ενισχύθηκαν με χρήματα και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να «ξεπεράσουν τα προβλήματά τους», ενώ η κρατική Αγροτική και το Ταμιευτήριο αφέθηκαν γιατί ήταν προς πώληση. Σειρά έχει να χαρακτηριστεί «προβληματικός, ελλειμματικός, μη βιώσιμος» και να ξεπουληθεί ο ΟΠΑΠ μετά οι επιχειρήσεις ύδρευσης, άρδευσης, οι λίμνες, τα ποτάμια, οι δρόμοι, η ενέργεια, η ηλιοφάνεια κ.ο.κ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα υλικά αγαθά, τα άψυχα. Ήδη έχουν, επί της ουσίας, χαρακτηριστεί «μη βιώσιμοι» χιλιάδες συνταξιούχοι, χιλιάδες πάσχοντες από λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές χρόνιες ασθένειες Έλληνες πολίτες που πληρώνουν και γιατρούς και φάρμακα, (αλλά ως πότε;), ενώ, οσονούπω, πρόκειται, επί της ουσίας, να χαρακτηριστεί «μη βιώσιμος» και όλος ο ενεργός, παραγωγικός πληθυσμός και να ξεπουληθεί όσο-όσο ( 450 Ε περίπου) στους Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Έλληνες επενδυτές!

Και πρέπει τώρα να αναρωτηθείς, εσύ φοβισμένε μικροαστέ, εσύ κουτοπόνηρε αγρότη, εσύ συντηρητικέ συνταξιούχε, εσείς, τέλος πάντων, όλοι που ψηφίσατε τους ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες, αύριο θα είστε βιώσιμοι; 
Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι η εθελοδουλία  συνεπάγεται, συν τοις άλλοις, και αλυσίδες και λιμούς, λοιμούς, εξευτελισμούς, και μαρτυρικό τέλος!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ   


 Το παραπάνω άρθρο είναι αναδημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: