Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ;




Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα σχολίου του κου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΡΕΝΤΖΑ του ΑΣΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, από συζήτηση στο skakistiko ιστολόγιο με θέμα την Α' Εθνική, το οποίο απηχεί και τις απόψεις μας για το νοσηρό φαινόμενο η ανάδειξη των Πρωταθλητών  (αλλά θα προσέτεθα και η κατάταξη στο πρωτάθλημα   πολλών από τις ομάδες) να εξαρτάται τελικά όχι από το έμψυχο δυναμικό τους και την δουλειά που έχει γίνει διαχρονικά στον σκακιστικό σύλλογο αλλά από τα χρήματα.


" ... Όμως φτάσαμε ήδη στο σημείο στην πρωταθλήτρια να μην υπάρχει ούτε ένας παίκτης, για δείγμα, που να μην είναι αγορασμένος (ακόμη και ο προέφηβος, η η νεάνιδα). Το πρωτάθλημα Α' Εθνικής στοιχίζει εξ ορισμού ένα σκασμό λεφτά, οπότε δεν θα ήταν "λογικό" να μην γίνεται καθόλου, και ο Πρωταθλητής να βγαίνει με πλειστηριασμό;
Δε με χαλάει καθόλου να βλέπω τον Τσάκι, τον Ματσιέχα η τον οιονδήποτε super-GM να παίζει στο διασυλογικό μας, αλλά σε τι ακριβώς εξυπηρετεί την ανάπτυξη του σκακιού στην Ελλάδα αυτή η διοργάνωση;
ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. Με κεφαλαία.
...
Εμείς (Α.Σ.Ο. Σαντορίνης) ΑΝ προκριθούμε φέτος στα τελικά (Μυτιλήνη, Λέρος είναι αξιόμαχοι αντίπαλοι), θα κατέβουμε στα τελικά ΜΟΝΟ με Σαντορινιούς σκακιστές. Φυσικά θα πέσσουμε σούμπιτοι, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να δείξουμε τον σωστό δρόμο για να έχει αγωνιστικό νόημα αυτό το παλιο-πρωτάθλημα.
Τα λεφτά για να πάρουμε λεγεωνάριους υπάρχουν, αλλά προτιμούμε να τα "σπαταλήσουμε" για να πάρουμε σκακιέρες, ρολόγια, και να διοργανώσουμε πραγματικά αναπτυξιακά τουρνουά στο μικρό μας νησί ... "

3 σχόλια:

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείτε με το πνεύμα των σχολίων μου (αν και όχι απαραίτητα με την διατύπωση, η την ύπαρξη ουσιαστικών προτάσεων, πέραν της προδήλως εμφανούς ειρωνίας περί πλειστηριασμού).
Πιστεύω όμως ότι του χρόνου, με το νέο καθεστώς (μη) επιχορηγήσεων, τα πράγματα δυστυχώς θα είναι ακόμη χειρότερα, και θα οδηγηθούμε πλέον με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εμπορευματοποίηση, και το οριστικό σβήσιμο των όποιων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών υπάρχουν ακόμη.
Εκτός και αν το όλο θέμα, αντιμετωπισθεί με μία νέα, ριζικά διαφορετική οπτική.
Εμείς, σαν ΑΣΟ Σαντορίνης, θα είμαστε ντε φάκτο ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο, και πρόθυμοι να συνεισφέρουμε, με τα πενιχρότατα μέσα που διαθέτουμε, στην υλοποίηση των νέων ιδεών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ είπε...

Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας εδώ, αλλά, κυρίως για το εύστοχό σας σχόλιο στο skakistiko blog.
Προφανώς ο τίτλος της ανάρτησής μου είναι χιουμοριστικός (δεν τον διάλεξα όμως για ειρωνεία, αλλά μάλλον κινούμενος από ένα συναίσθημα πίκρας).

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μιλώντας για "ειρωνεία" δεν εξυπονούσα κάποια δικιά σας, αλλά δική μου (γιατί προφανέστατα η πρόταση για πλειστηριασμό του τίτλου του πρωταθλητή, ήταν ειρωνική- άσχετο αν υιοθετηθεί από τους φωστήρες του Ελληνικού σκακιού!).