Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΤ

Παράθυρο σ΄ ένα νέο μέλλον στο χώρο της εκπαίδευσης ανοίγουν ελληνικά σχολεία που μετέχουν σε διεθνή διαγωνισμό του ΜΙΤ για τη θαλάσσια ρομποτική. Μεταξύ αυτών, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και με την αρωγή τεχνολόγων εκπαιδευτικών, μια ομάδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, διεκδικούν με αξιώσεις την διάκριση.
robotsea
 "Το πρόγραμμα αυτό, που είναι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αφορά στην κατασκευή υδρορομπότ και έχει ως βάση το μάθημα της τεχνολογίας, αλλά και την πληροφορική και την φυσική", τονίζει στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γυμνασιάρχης της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Νίκος Λινάρδος. 
 «Το σχολείο μας", προσθέτει, "έχει μια μακρά παράδοση στην υλοποίηση δράσεων που υπερβαίνουν την τυπική διδασκαλία και αποσκοπούν στο να δώσουν στα παιδιά ένα πεδίο δημιουργικότητας και έκφρασης των δεξιοτήτων τους. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις. Και φυσικά θα τις συνεχίσουμε".
Δείτε το video:


Δεν υπάρχουν σχόλια: