Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΙΔΕΣ


Όπως έχετε διαπιστώσει στην μέχρι σήμερα 20-μηνη ζωή του του παρόντος ιστολογίου έχουν δημοσιευτεί (πέραν των άλλων σκακιστικών βοηθημάτων) δεκάδες πλήρεις επιλεγμένες ενδιαφέρουσες παρτίδες Ελλήνων και ξένων σκακιστών , αλλά και σκακιστών του σκακιστικού τμήματος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ.
Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο (πάντοτε μέσα στα όρια των δυνατοτήτων μας) στην επίτευξη των στόχων του ιστολογίου που αναφέρονται στην  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ (2η μόνιμα παραμένουσα ανάρτηση δεξιά στην σελίδα).

Επειδή διαπιστώσαμε ότι δυστυχώς μέχρι σήμερα οι δάσκαλοι των ακαδημιών δεν εκμεταλεύτηκαν τις δημοσιευμένες παρτίδες των μαθητών τους (και αυτό πρέπει να γίνεται έγκαιρα, διότι διαφορετικά παίζει ένας σκακιστής σήμερα και αλλοιώς θα παίζει μετά από 4 μήνες ή έπαιζε πριν από 6 μήνες και αυτό ισχύει  κατά μείζονα λόγο στα μικρά παιδιά) τους καλούμε από αυτό το βήμα  να ενημερώνονται έγκαιρα για τις δημοσιευμένες παρτίδες των μαθητών τους έτσι ώστε στα μαθήματα να αναλύονται και να διορθώνονται τα λάθη τους.
Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το λέμε, ότι το να διαλέγουμε την πεπατημένη, την μέθοδο της ήσσονος προσπάθειας, το να μην εκμεταλευόμαστε τη σύγχρονη τεχνολογία και τους διαθέσιμους πόρους αλλά και τις προσπάθειες που κατατίθενται από ορισμένους υποστηρικτές του σκακιστικού τμήματος, το να διδάσκουμε με τα μέσα και τους όρους των δεκαετιών του '70 και του '80 δεν είναι δόκιμο και ασφαλώς δεν αποφέρει την μέγιστη ωφέλεια στους διδασκομένους.
Οι καιροί ου μενετοί ...

Δημοσιεύουμε λοιπόν ακόμη 6 παρτίδες σκακιστών μας που αλιεύσαμε από την Greek Chess-base (1 από τον ΠΟΑ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2010 και 5 από το πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2010) και επιπρόσθετα καλούμε όσους από τους μικρούς μας φίλους του σκακιστικού τμήματος πιστεύουν ότι έχουν παίξει κάποια ενδιαφέρουσα παρτίδα να μας παραδώσουν το σχετικό παρτιδόφυλλο (προσοχή όμως να είναι αναγνώσιμο)  ώστε να προβούμε σε δημοσιεύσεις και δικών τους παρτίδων στο μέλλον.

Μπούζα Μυρτώ - Brunello Marina: 0-1

Η παρτίδα στην οποία η Μυρτώ στάθηκε αξιοπρεπέστατα στον πρώτο της αγώνα στην Α' Εθνική απέναντι σε μια WΙΜ, αλλά λύγισε στο τέλος.


Παυλίδου Αικατερίνη - Μπούζα Μυρτώ: 1-0

Η παρτίδα στην οποία η Μυρτώ όχι απλώς στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά είχε στο μεγαλύτερο μέρος την πρωτοβουλία και καλύτερη θέση. Δυστυχώς κάτι λείπει στο τέλος. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα κορίτσι μόλις 9 ετών.


Γεωργιάδης Νικήτας - Μπούζας Δημήτρης: 1-0

Πως μπορείς να χάσεις μια παρτίδα την οποία φαίνεται να έχεις σίγουρη. 


Αλεξίου Σταύρος - Παπαδόπουλος Αστέριος: 0-1

Όταν έχεις πίεση χρόνου, πρέπει να μάθεις να το χειρίζεσαι και να μην κλωτσάς την ευκαιρία ...


Θέμελη Δήμητρα - Πουλοπούλου Αικατερίνη: 1-0


Πουλοπούλου Αικατερίνη - Scut Lisa: 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: