Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ




Το αποτέλεσμα του αγώνα ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ (2ος γύρος ΠΟΑ, 23.1.2011): 8-4.

Ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος πιστεύουμε ότι ο ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ είναι πράγματι από τους καλύτερους σκακιστικούς συλλόγους της Ατικής: Μεταξύ των άλλων για την πληθώρα των σημαντικών σκακιστικών τουρνουά που διοργανώνει συστηματικά (νεανικών Κυριακών, blitz, rapid, για παίκτες με ΕΛΟ μεγ. από 1900, για παίκτες με ΕΛΟ μικρ. από  1900, κ.λ.π.) δίνοντας τη δυνατότητα στους σκακιστές της Αττικής να εξασκούνται, για τις σημαντικές διαλέξεις σπουδαίων Ελλήνων σκακιστών, για τις εμβριθείς σκακιστικές αναλύσεις που δημοσιεύει στο ιστολόγιό του,  για τα σκακιστικά του μαθήματα σε μικρούς αλά και σε ενήλικες που απ' ότι βλέπουμε "πιάνουν τόπο", για την σωστή "παρέα" που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα μέλη του (που είναι σίγουρα το κλειδί  της επιτυχίας σε κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό ή καλλιτεχνικό σωματείο), αλλά κυρίως (και είναι είναι γνωστό το πόσο είμαστε ευαίσθητοι σ' αυτό το ζήτημα) για την αναπτυξιακή του προσπάθεια που κάνει εδώ  και 2-3 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο από τα παιδιά του που έπαιξαν σήμερα έως αργά το μεσημέρι στις σκακιέρες 11 και 12 (στον παραπάνω αγώνα), συμμετείχαν τα απόγευμα και στο προγραμματισμένο σκακιστικό τουρνουά της σημερινής ¨ΝΕΑΝΙΚΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ" (παίζοντας άλλους 6 αγώνες blitz!) που διοργάνωσε ο σύλλογος.
Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας δεν αντιπροσωπεύεται σκακιστικά όπως του αρμόζει. Ο ΣΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.
Συγχαρητήρια και προβλέπουμε την σπουδαία μελλοντική του πορεία (χωρίς δεκανίκια, αλλά με παίκτες δικούς του που θα αναδειχθούν σταδιακά) αν συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή. 

Δείτε την παρτίδα της Μυρτώς (φέτος παίζει με τον ΖΗΝΩΝΑ) από τον  σημερινό αγώνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: