Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΛΣ

Κέρασμα για την σημερινή Κυριακή 23/12, ένα αριστουργηματικό βάλς του Νμίτρι Σοστακόβιτς.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ




Σε αναμονή του 5ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που θα διεχαχθεί στην Πάτρα στις 15, 16 και 17 Δεκεβρίου 2012 (5 αγώνες), με τη συμμετοχή 16 ομάδων:

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Έτσι, πέρασε η ώρα.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Θα περνούσε, έτσι κι αλλιώς.
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Ναι, αλλά όχι τόσο γρήγορα.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Και τώρα, τί κάνουμε;
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Δεν ξέρω.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Πάμε να φύγουμε.
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Δεν μπορούμε.
ΕΣΤΡΑΓΟΝ: Γιατί;
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Γιατί περιμένουμε τον GODOT.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Α!

Ο Γκοντό ήρθε: εδώ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ROCK ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ "ΓΑΛΑΞΙΑ" ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



















Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων, συνεχίζοντας για 2η χρονιά την προβολή του καλλιτεχνικού έργου αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, ανακοινώνει τη συμμετοχή του Συνδέσμου στο φετινό Β' κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ν. Σμύρνης με συναυλία συγκροτημάτων μουσικής rock στο γνωστό πολυχώρο "Γαλαξίας" στην πλατεία της Ν. Σμύρνης την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:30 μμ.
Την εκδήλωση θα ανοίξει το συγκρότημα Deep Sense, στο οποίο συμμετέχουν απόφοιτοι της Σχολής από τα πρόσφατα χρόνια και θα ακολουθήσει το συγκρότημα Αλκυονίδες Μέρες, στο οποίο παίζει μπάσο και τραγουδάει ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, απόφοιτος του 1979.

Παράλληλα, στον κεντρικό υπόγειο εκθεσιακό χώρο του Γαλαξία θα λειτουργήσει έκθεση έργων ζωγραφικής παλιών μαθητών της Σχολής από το αρχείο της επί τριακονταετίας (1971-2001) καθηγήτριας καλλιτεχνικών της Σχολής κας Ρένας Ανούση.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

"Γεννήθηκα στη Σμύρνη… πριν 120 χρόνια! Δεν ήμουν εγώ, ήταν ο πατέρας μου ο Γιώργος που μεγάλωσε στο Κουκλουτζά της Σμύρνης. Το 1922 με την καταστροφή ήλθε στην Μητέρα Ελλάδα. Αργότερα γνώρισε την Μαρίτσα εκ Σμύρνης, τη μητέρα μου"
Με αυτά τα λόγια άρχισε την παρουσίαση για την Ιστορία της Ευαγγελική Σχολής απο την ίδρυση της στην Μικρά Ασία μέχρι την συνέχεια της στη σύγχρονη Νέα Σμύρνη ο κος Τάκης Τσακίρης.



Η σχολή φιλοξένησε σπουδαία ονόματα του πνεύματος ως μαθητές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Νεόφυτος, οι μοναχοί Γεράσιμος και Αγάπιος (ιδρυτές της Σχολής της Δημητσάνας) και ο Αδαμάντιος Κοραής. Πέραν του εκπαιδευτικού έργου η Ευαγγελική Σχολή διατηρούσε Βιβλιοθήκη και Μουσείο ως σημαντικά παραρτήματα της σχολής. Το 1838 μερικοί νέοι της Σχολής, υπό την επίβλεψη της διεύθυνσης, ανέλαβαν την τακτοποίηση της μικρής ακόμη τότε βιβλιοθήκης και είχαν ιδρύσει ένα είδος Επιστημονικού Συλλόγου, τον οποίο ονόμασαν «Μουσείο». Τα μέλη του συλλόγου συνέρχονταν στο Αναγνωστήριο, για να μελετούν διάφορα βιβλία και τις Κυριακές να δίνουν διαλέξεις σ’ επιστημονικά θέματα. Επίσης φρόντιζαν να συλλέγουν διάφορα αρχαιολογικά αντικείμενα. Ο σύλλογος αυτός θεωρείται ο πρώτος επιστημονικός σύλλογος Ελλήνων στην Ανατολή. Αργότερα ονομάστηκε «Φιλολογικό Μουσείο» ως Κέντρο της πνευματικής κίνησης της Σμύρνης
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, τον Ιανουάριο 1935 στην Νέα Σμύρνη πια, άρχισε η χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες του Γυμνασίου. Τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου έγιναν τον Απρίλιο 1935, με κάθε επισημότητα και με συρροή ολόκληρου σχεδόν του πληθυσμού του προαστίου. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αθ. Καρύλλος, εξέφρασε τη χαρά του και ολόκληρου του Κοινοτικού Συμβουλίου για το εορταζόμενο πανηγυρικό γεγονός της επανασύστασης της «Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης».
Το 1965 εγκαινιάζεται το νέο σχολικό κτίριο στις οδούς Αγ. Ανδρέου και Κοραή, παρουσία των αρχών της πόλης μας, αντιπροσωπείας της Πολιτείας και πλήθος κόσμου.

Το 1971 ιδρύεται νέο Πρότυπο 6τάξιο Γυμνάσιο με την ονομασία Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, το οποίο λειτουργεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 1974 στο κτίριο επί των οδών Κοραή και Αγίου Ανδρέου (συστεγαζόμενο με το Γυμνάσιο-Λύκειο αρρένων Ν. Σμύρνης, το επονομαζόμενο ΛΑΝΣ) και από τον Ιανουάριο 1975 στεγάζεται στο καινούριο κτίριο επί της οδού Λέσβου 4 στη Νέα Σμύρνη, όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Από το σχολικό έτος 1976-1977 όπως όλα τα 6-τάξια Γυμνάσια της χώρας, η ΠΡΟΤΥΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ λειτουργεί με 3-τάξιο Γυμνάσιο και 3-τάξιο Λύκειο.
Σήμερα η επίσημη ονομασία των δύο σχολείων της Ευαγγελικής Σχολής είναι:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 2012


Οι τελικοί των πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν στο 1ο Λύκειο Γλυφάδαςοδός Ζέρβα και Αγίου Νικολάου, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου σε τρείς γύρους (ένας αγώνας κάθε απόγευμα στις 17:00).
Συμμετοχές, αποτελέσματα και στατιστικά α' φάσης (5 αγώνες): εδώ
Αποτελέσματα τελικής φάσης: εδώ και εδώ