Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ: 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Ταινία επικαίρων εποχής 1960 - 1961: εδώ
 
Ειδυλλιακές εικόνες νησιών.

Ξενάγηση στον ναό της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τον ναό της Εκατονταπυλιανής κατά την ημέρα του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία. Ακολουθεί η λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου στους δρόμους της Παροικιάς της Πάρου.

Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα στους δρόμους της Κέρκυρας. Κατά μήκος της διαδρομής πιστοί ξαπλώνουν στο οδόστρωμα, περιμένοντας την εικόνα να περάσει από πάνω τους.

Λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου στην Κεφαλλονιά. Κατά μήκος της διαδρομής πιστοί ξαπλώνουν στο δρόμο, περιμένοντας την εικόνα να περάσει από πάνω τους.

Γενική άποψη του λιμανιού και της πόλης της Ζακύνθου. Περιήγηση σε διάφορα αξιοθέατα της Ζακύνθου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η προτομή του Διονύσιου Σολωμού. Λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο. Κατά μήκος της διαδρομής πιστοί ξαπλώνουν στο δρόμο, περιμένοντας το σκήνωμα του Αγίου να περάσει από πάνω τους.

Λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου στην Τήνο. Κατά μήκος της διαδρομής, η οποία ξεκινά από τον ναό της Ευαγγελίστριας, περιμένουν γονυπετείς την εικόνα να περάσει από πάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: