Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


Συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπέλλο (ένα εξαιρετικό σκακιστή και συνάμα σεμνότατο παιδί πρότυπο) για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές εξετάσεις που με την εκπληκτική επίδοση των 19.665 μορίων πέρασε στη Ιατρική Αθηνών. 
Το ιστολόγιο του εύχεται καλές και αποδοτικές σπουδές, λαμπρή σταδιοδρομία και το ΕΛΟ του να φθάσει τα μόρια που πέτυχε στις εξετάσεις του (!).



Θα του δώσουμε και μια συμβουλή, την ίδια που έδωσε ο πατέρα ενός γνωστού πανεπιστημιακού γιατρού (Χ. Μουτσόπουλο) στο γυιό του:
" Καλή δύναμη. Εύχομαι ο Θεός να σου δίνει υγεία, δύναμη και καρτερικότητα, για να υπηρετήσεις τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα πρέπει να παραμελείς ποτέ να εξετάζεις τους αρρώστους από την κορφή μέχρι τα νύχια, ανεξαρτήτως θέσης, οικονομικής κατάστασης ή επιπέδου μόρφωσης."
Ο πατέρας σου Μιχάλης.
Τηλεγράφημα πατέρα προς το γιό του Χ.Μουτσόπουλο, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής (πρό 45 ετών περίπου).

Και η αναδημοσίευση από "Τα Νέα":
Το συστηματικό διάβασμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν διέφερε σε τίποτε από την προετοιμασία για τις εξετάσεις σε προηγούμενες τάξεις του σχολείου, λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιάννης Μπέλλος.  Οντας πάντα αριστούχος μαθητής, έμαθε να οργανώνει σωστά τον χρόνο του. «Στηρίχτηκα στην κατανόηση των μαθημάτων και όχι στην αποστήθιση», λέει ο ίδιος. Στον ελεύθερό του χρόνο από το διάβασμα δεν σταμάτησε να ασχολείται με το σκάκι, ενώ συνέχισε να παίζει κλασικό πιάνο. Στις Εξετάσεις έγραψε 20 στα Μαθηματικά, τη Χημεία και τη Φυσική και 19,5 στη Βιολογία. Επέλεξε την Ιατρική - λέει - για τις δυνατότητες που του δίνει ώστε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: