Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΙΙΚΗΣ 2009 ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ



Άθλος πρέπει να θεωρηθεί η προσπάθεια των παιδιών μας στους τελικούς των δύο πρωταθλημάτων, αν αναλογιστούμε το τι τους προσφέρονται σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους.
Όλα τα παιδιά της ομάδας των παίδων η οποία σημειωτέον στους δύο τελευταίους αγώνες (μετά την ήττα της την Παρασκευή από το ΧΑΛΑΝΔΡΙ) είχε στην σύνθεσή της μόνο παμπαίδες, άν και προσπάθησαν και ορισμένα μάλιστα έπαιξαν πολύ καλά, ηττήθηκαν κατά κράτος από τους αντιπάλους τους (ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΚΑΛΛΙΘΕΑ). Επομένως η 8η θέση ήρθε "φυσιολογικά".
Η ομάδα των παμπαίδων μετά από την πρόκρισή της την Παρασκευή (έναντι της ισχυρότατης ομάδας του ΖΗΝΩΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ γεγονός που και από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία), κατέλαβε την 4η θέση. Έδωσε σπουδαίους αγώνες (έναντι της πρωταθλήτριας ομάδας ΑΙΓΑΛΕΩ το Σάββατο και της τριταθλήτριας ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ την Κυριακή) σε όλες τις σκακιέρες. Τα παιδιά αγωνίσθηκαν με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα, στοιχεία όμως που δεν αρκούσαν για να φέρουν την νίκη έναντι των κατά τεκμήριο ισχυροτέρων αντιπάλων τους όπως καταδεικνύεται από την δυναμικότητα και την εμπειρία τους και όπως πιστοποιήθηκε από τα τελικά συνολικά αποτελέσματα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και για την αγάπη στην ομάδα τους. Τους αφιερώνουμε την παιδική ταινία που ακολουθεί για να χαλαρώσουν από την πίεση αλλά και για να εξασκήσουν και τα αγγλικά τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πληροφόρηση που είχαμε εμείς οι γονείς των παιδιών (για μία ακόμη φορά) κατά την πολύωρη καθημερινή μας αναμονή στον χώρο των αγώνων από τους γονείς και τους προπονητές των παιδιών των αντιπάλων ομάδων, σχετικά με την οργάνωση των ομάδων τους , τις μεθόδους διδασκαλίας, προπόνησης και γενικά υποστήριξής τους μας (ξανα)έβαλε σε σκέψεις. Αυτή όμως η πληροφόρηση είναι πάντα χρήσιμη για την βελτίωσή αυτών που το σκακιστικό τμήμα προσφέρει στα παιδιά μας. Ασφαλώς το να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε και να αγνοούμε ή να κρύβουμε τις αδυναμίες μας μόνο κακό κάνει στα παιδιά μας και στην ομάδα μας. Ορισμένα θέματα έχουν τεθεί σε σχετική ανάρτηση (τον Σεπτέμβριο) σε αυτό το ιστολόγιο, αλλά ούτε μια απλή κουβέντα δεν έγινε. Δεν είναι λογικό η πορεία του σκακιστικού τμήματος να παραμένει σταθερή και ανεξάρτητη από τις συνθήκες που επικρατούν ή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και να μην υπάρχει καμμία ανάδραση. Η ευθύνη δεν είναι των παιδιών αλλά καθαρά δική μας. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα αλλά επειδή η συζήτηση ούτε καν άνοιξε εδώ και τρείς μήνες, θεωρούμε ότι πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένες λεπτομέρειες: δεν νοείται να μην γίνονται ανοικτά (για όλους χωρίς ενδεχομένως να αναφέρεται ο παίκτης) οι αναλύσεις των παρτίδων των παιδιών για να επισημαίνονται και να διορθώνονται τα λάθη τους, δεν επιτρέπεται να μην έχουν διδαχθεί επί δύο χρόνια (2007-2008 και 2008-2009) στο τμήμα των αρχαρίων οι ουσιώδεις αρχές των (βασικών) φινάλε, καθώς και το πώς πρέπει να τελειώνει κάποιος την παρτίδα του ενώ υπερτερεί σημαντικά ...
ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!