Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Αναδημοσίευση από το skakistiko blog:

Στη σκακιέρα του Παλαιού Φαλήρου










 
«Εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια παίζω σκάκι! Τα τελευταία είκοσι οκτώ προτιμώ τη μεγάλη υπαίθρια σκακιέρα, στην παραλία του Μπάτη, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί μαζευόμαστε κάθε απόγευμα μετά τις 6.00, ηλικιωμένοι και νεώτεροι σκακιστές, αλλά και γυναίκες και παιδιά για να μας δουν. Μπορεί να φύγουμε και στις 2.30 το πρωί, μέχρι να τελειώσει η παρτίδα».
Αυτά έλεγε ένας ηλικιωμένος  θαμώνας της σκακιέρας του Φλοίσβου  στον Πέτρο Στεφανή (Τα Νέα, 22/9/2009).
Με τον τρόπο τους, μερικές δεκάδες Παλαιοφαληριώτες ανέδειξαν περισσότερο και την παραλία της περιοχής τους, την παραλία του Μπάτη, παράλληλα στις γραμμές του τραμ. Οργάνωσαν και συντηρούν, σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα, το δικό τους «γήπεδο», τα 64 ασπρόμαυρα τετραγωνάκια της παραθαλάσσιας επιδαπέδιας σκακιέρας τους.
Την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο των Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που θα γίνει στην Κέρκυρα από 18-27/6/2011 οι φίλοι του σκακιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον γκρανμέτρ και  πρωταθλητή  Ελλάδας Χρήστο Μπανίκα σε επίδειξη σιμουλτανέ, παίζοντας με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα. Η επίδειξη θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί με τον διεθνή μετρ Ηλία Κουρκουνάκη ο οποίος θα κάνει επίσης επίδειξη σιμουλτανέ με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα.  Στο διάστημα μεταξύ των δύο επιδείξεων ο Ηλίας Κουρκουνάκης θα μιλήσει για την εκπαιδευτική αξία και την πνευματική χρησιμότητα του σκακιού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: